Семінар та консультації спеціалістів з США

24 та 25 липня 2012 року Центр “БебіКо” відвідали спеціалісти по особливих дітках з США. Програма їхнього перебування включала:

24 липня семінар у Центрі “БебіКо” на тему “Методики раннього втручання” доповідач Сенді Фланнері спеціаліст по роботі з дітьми на раній стадії розвитку. Протягом 35 років працює з дітьми від народження до 5 років та з їх сім’ями. В університеті Мортклер отримала ступінь магістра в сфері навчання дітей на ранніх стадіях розвитку, ступінь бакалавра по навчанню розумово відсталих в університеті Флоріди та являється сертифікованим вчителем маленьких дітей. Вона також є матір особливої дитини, з розумовими відхиленнями ). Крім того присутні на семінарі (21 чоловік) мали можливість поставити запитання, які їх хвилювали, щодо розвитку та виховання дітей з синдромом Дауна. Працівники Центрі отримали відповідь на питання статевого виховання та статевої культури, щодо дітей, які мають синдром Дауна.

Крім того з 15:00 спеціалісти надавали індивідуальні консультації батькам з дітьми, які мають синдром Дауна, таких було 8 чоловік. Кожен з батьків отримав детальну відповідь на всі запитання в плані розвитку та особливостей виховання їхніх дітей. Спеціалітсами, які надавали консультації були:
д-р Синтия Нормандия має докторську ступінь по ерготерапії, дипломований ерготерапевт. Дитячий терапевт з 31 річним стажем роботи особистої практики, а також роботи в школі. отримала ступінь магістра та докторську ступінь по ерготерапії в Університеті Вірджінії, спеціалізація – розлади аутичного спектру.

Дебора Салліван отримала ступінь фізіотерапевта в Університеті ОЛД Домініон в 1986 році. Вона відмічена нагородою за чудово проведену практику в інтернатурі. Дебора більше 25 років працює фізіотерапевом в такій сфері як ортопедія, реабілітація, клініка ампутації та мануальна терапія. Останніх 20 років активно займається в загальноосвітніх школах, а також має особисту практику, де займається з пацієнтами від 0 до 21 року. Дебору відмітили та визнали як ведучого спеціаліста її колеги в 2012 році. Дебора хороший спеціаліст з величезним багажем знань, щодо моторики в дітей з обмеженими можливостями.

Джон Салліван працює в сфері спеціалізованого навчання з 1986 року. Останніх 26 років працював вчителем, спеціалістом в питаннях поведінки та навчання, координатором спеціалізованого навчання, директором, наставником класів для учнів, які мають аутизм та іншими поведінковими розладами.Джон є членом команди спеціалістів штатів, які займаються раннім виявленням аутизму в дітей. Джон визнаний вчителем року в м. Чесапік, Вірджінія. Джон отримав ступінь магістра мистецтва навчання та розвитку людини в університеті Джорджа Вашингтона.

Девід та Джейн Долтон мають 12 дітей (5 їх алвсних з них 1 дитина з синдромом Дауна та 7 усиновлених дітей, які мають синдром Дауна), проживають в Вірджінії, США. З 7 усиновлених дітей троє з України. В своїй Церкві вони вже 18 років очолюють служіння для особливих дітей та є засновниками місцевої “співдружності співчутливих друзів”. Активно приймають участь в параолімпіадах, група підтримки людей, які мають синдром Дауна та ведуть активну роботу по адаптації їх в суспільство. Вони співпрацюють з сиротинцями України, допомагають в усиновленні таких дітей, а також організовують місіонерські поїздки. Девід Долтон являється випускником Арізонського університету управління бізнесом, доктором наук Першої школи університету Регент (1990р.)

А також були присутні Джолін та Кейсі, які працюють асистентами та помічниками ерготерапевтів.

25 липня проходив семінар в Тернопільській обласній дитячій лікані на якому було присутньо 36 чоловік, батьки дітей з особливими потребами, вчителі, медики, спеціалісти по роботі з особливими дітьми. На семінарі розглядали “Методики раннього втручання” (доповідач Сенді Фланнері), а також усі бажаючі мали можливість подивитись на практичні застосування вправ з маленькими дітками ( показувала Дебора Салліван).

Після 15:00 в Центрі “БебіКо” було продовжено надання індивідуальних консультацій для батьків дітей, які мають особливі потреби ( 10 чоловік).

Щиро вдячні усім хто допомагав у проведенні цих заходів.

Розділ: Новини

Без коментування