Семінар Діагностика та корекція небажаної поведінки дітей з синдромом Дауна

17.08.2013 року на базі Центру «Бебіко» було проведено семінар на тему: «Діагностика та корекція небажаної поведінки дітей з синдромом Дауна».

Присутніми були спеціалісти (12 чол.) садочка №2 (м. Тернопіль), спеціалізованої школи (м. Тернопіль), центру «Бебіко» та Центру соціальної реабілітації (м. Коломия).

На семінарі ми почули про особливості корекції небажаної поведінки в дітей з синдромом Дана, а також про важливість розвитку сенсорної інтеграції, стабільності плечового суглоба в дітей. Були розкриті особливості фізіології дітей з синдромом Дауна,  відсутність  вроджених патологій говорить про те, що діти ЗДОРОВІ просто всі процеси в них проходять повільніше, через наявність лишньої хромосоми. Ця інформація є дуже важлива для батьків та спеціалістів, адже міняє відношення до дитини та до підготовки занять. Розглядалися питання сексуального розвитку та поведінкові моменти в цей період. 

Діагностика та корекція небажаної поведінки дітей з синдромом Дауна

А також було проведено індивідуальні консультації (Вербицький Р., Гой Т., Прохира Я.) на яких спеціалісти показали модель діагностики дітей з синдромом Дауна та підготовку бази (матеріалів) для занять з ними, була розкрита важливість переносу завдань на заняттях в домашні умови. Спеціалісти отримали відповіді на запитання, які турбували їх в процесі підготовки до занять.

Діагностика та корекція небажаної поведінки дітей з синдромом Дауна

18.08.2013 року семінар розпочався переглядом відео на яких спеціалісти «Бебіко» проводять заняття з дітьми, які мають синдром Дауна, аналіз побаченого, поради щодо розвитку та навчання, виправлення помилок, контроль за роботою спеціаліста.

Діагностика та корекція небажаної поведінки дітей з синдромом Дауна

Показана модель психологічної допомоги родині «Пережиття горя» при народжені дитини з синдромом Дауна. А також  показано як розвивати фізичні можливості дитини.

Діагностика та корекція небажаної поведінки дітей з синдромом Дауна

Отже, після проведених семінарів, ми можемо підвести підсумки попередньої роботи, а також розробити план подальших занять та роботи загалом, налагоджено контакт з іншими організаціями для подальшої співпраці, розкрито важливість командної роботи, надано дуже багато нового матеріалу для аналізу та втілення в життя. Домовлено про проведення семінарів по логопедії, ЛФК та Бобат-терапії.

Щиро дякуємо за надану нам можливість, підтримку,
чути щось нове  та розвиватися!!!

Це в першу чергу важливо нам спеціалістам.

Розділ: Новини

Без коментування