Семінар для педагогів по програмі Дивись та Вчись

1 жовтня 2011 року в Києві пройшов семінар по програмі “Дивись та вчись”

Організаторами семінару були Всеукраїнська благодійна організація “Даун синдром” (м. Київ). Доповідачем була професор та науковий діяч Сью Баклі (Великобританія).

На семінарі були присутні представники різних організацій, вчителі, батьки з усіх регіонів України. Всіх поєднало бажання навчити дітей з синдромом Дауна говорити, читати, а в загальному жити повноцінним життям. Адже як відомо з доповіді Сью за кордоном в таких людей дуже великі можливості.

Коротко про те, що ми почули.

Першим та обов’язковим повинне бути медичне обстеження дитини, яка має синдром Дауна, а саме:
– кожних 6 місяців огляд у ЛОРа, адже дуже часто в таких дітей існує порушення слуху;
– 1 раз на рік обстеження у окуліста;
– огляд у ендокринолога ( так як є ймовірність пониження функцій щитовидної залози).

Якщо у дитини є хоча б якась ймовірність цих порушень, вона не зможе повноцінно навчатися, тому дуже важливе правильне мед. обстеження.

Як стало відомо з слів Сью Баклі:
– Діти з синдромом Дауна гарно соціалізуються, але розмовна мове – це область особливої тривоги. Їх розмовна мова відстає від розуміння, тому найчастіше вони спілкуються не вербально. Хоча дуже гарно мавпують.
– Діти з синдромом Дауна краще засвоюють написані слова, ніж просто сказані в слух, а також краще ніж малюнок. А також діти дуже сильні в запам’ятовувані, на відміну від звичайних однолітків. Розуміють вони більше ніж можуть сказати, за це їх часто не дооцінюють.

Програма “Дивись та вчись” допомагає батькам та вчителям в роботі з дітьми, які мають синдром Дауна, адже це вже готовий набір матеріалу, який Ви можете використовувати. Тим самим збільшуючи словниковий запас дитини та розвиваючи розмовну мову, а також це хороший привід погратися та поспілкуватися. Існують певні особливості розвитку мови в дітей:
1. Спілкування (від народження)
2. Словниковий запас
3. Граматика
4. Мова

P.S. Просимо не забувайте, що це лише програма (матеріал), а найважливішими все таки є ЛЮБОВ, ДОБРОТА, ТУРБОТА та ЛАСКА люблячих батьків!!!

Розділ: Новини

Без коментування