Виклик самому собі

Маленькими кроками до вершин

Похід у гори — це завжди пригоди, як-то несподіваний дощ чи натерті мозолі на ногах. Але також це завжди купа емоцій, щоразу інших, бо скільки ви б не ходили в гори, навіть тими  ж самими стежками, але обов’язково побачите щось нове. Днями молодь ГО “БеБіко” спробувала підкорити одну з найвідоміших вершин Карпат — гору Хом’як. 

“Ми не вперше мандруємо Карпатами, — зауважила голова ГО “БеБіко” Оля Гордієнко. — Наші діти разом зі своїми матусями вже побували і на Маковиці, і на Писаному камені, і на Хом’як також одного разу піднімалися. Літні табори у горах — то така добра традиція, коли ми разом відпочиваємо, спілкуємося, насолоджуємося гарними краєвидами”.

Маршрут не був легким, адже учасниками були діти з синдромом Дауна та розладом аутичного спектру. Вузькі стежки, подекуди слизькі після дощу, кам’янисті ділянки, стрімкі підйоми… Дехто з дітей панікував, дехто навіть інколи плакав, але всі підтримували одне одного й крок за кроком наближалися до мети.

“Цього разу нам трохи не пощастило з погодою. Коли до вершини залишився останній ривок, розпочався дощ, — розповіла Оля Гордієнко. — Тому ми за порадою нашого гіда зупинилися на полонині Хом’яків, пофотографувалися, поповнили сили перекусом і рушили вниз”.

Загалом похід зайняв близько 8 годин. І коли нарешті всі вже сиділи в автобусі та їхали в затишні номери готелю, то кожного переповнювали найрізноманітніші емоції: від втоми після підйому і до радості дати відпочити ногам та просушити одяг. Але всі неодмінно зрозуміли, що завдяки підтримці, разом, маленькими кроками можна підкорити будь-які вершини.

“Ця поїздка була реалізована завдяки підтримці Департаменту соціального захисту населення Тернопільської ОВА. Щиро дякуємо за розуміння та віру у нас Оксані Смолій та Надії Базилінській-Паласюк, — додала Оля Гордієнко. — Також щирі слова вдячності Роману Бронецькому з Клубу мандрівників Carpe Diem за організацію туру, підтримку на маршруті та розуміння особливостей наших учасників!”

Катерина НОВІЦЬКА.

Розділ: Новини

Без коментування