Тернопільський центр “Бебіко” продовжує допомогати в умовах війни

Період війни став по-особливо важким для кожного. Але лише спільно пліч-о-пліч працюючи, як спільний механізм, ми можемо продовжувати жити у своїх містах та здійснювати свою діяльність.

А особливої турботи зараз потребують незахищені верстви населення. Саме тому ГО “Центр для дітей з синдромом Дауна “Бебіко”” продовжує працювати та шукати шляхи для реалізації своєї діяльності на користь інших.

Від початку вторгнення російських військ центр “Бебіко” проводить безкоштовні заняття для дітей, які вимушено покинули свій дім. Також від початку квітня вдалося сформувати близько 50-ти продуктових наборів для сімей, які перебувають на обліку організації та тих, які тимчасово мешкають у Тернополі та виховують дітей з інвалідністю. Окрім продуктів, було складано перелік необхідних медикаментів та засобів гігєни, які теж були передані сім’ям.

Все це вдалося реалізувати в такий непростий час завдяки виграному гранту від американського благодійного фонду Global Found for Children, завдяки якому “Бебіко” може продовжувати надавати допомогу з квітня по червень цього року.

На обліку нашого центру наразі перебуває 31 сім’я, це лише ті, що не виїхали від початку війни, де виховується дитина з синдромом Дауна, а зараз до нас ще приїхали сім’ї з Попасної та інших міст, які потерпають від ворожих обстрілів, розповідає голова ГО “Центр для дітей з синдромом Дауна” Ольга Гордієнко.  Кожна сім’я має індивідуальні потреби і запити, які вони не завжди спроможні самостійно покрити. Ми маємо надію, що нам вдасться продовжити співпрацю з фондом, бо це наша можливість допомогти іншим”.

Також у ГО “Центр для дітей з синдромом Дауна “Бебіко” зазначають, що їхні двері завжди відчинені для нових дітей, які потребують допомоги.

Розділ: Новини

Без коментування