Тернопіль долучився до Всесвітнього місяця інформування про синдром Дауна

Традиційно в жовтні у світі проходять заходи, спрямовані на інформування громадськості про життя людей із синдромом Дауна та на захист їхніх прав.

Випадковий збій при об’єднанні чоловічих і жіночих хромосом в момент зачаття призводить до утворення додаткової хромосоми в кожній клітині тіла дитини.

Через цю 47-му хромосому люди з синдромом Дауна мають відмінний від звичайних людей темп розвитку і характерну зовнішність.

З 2016-го року у Тернополі діє програма розвитку інклюзивного середовища “Міні садок “Бебіко”, яка полягає в створенні позитивних умов для підготовки та адаптації дітей з синдромом Дауна до типового дошкільного навчального закладу.

Завдяки реалізації проекту 8 дітей з синдромом Дауна набувають навиків самообслуговування та самостійності, що допоможе їм в подальшій адаптації до типового дошкільного навчального закладу. Попередні роки “Міні садок “Бебіко” випустив 3 групи вихованців, які зараз успішно навчаються в типових навчальних закладах.

Нещодавно за фінансової підтримки Міністерства соціальної політики, а саме Фонду соціального захисту інвалідів, для вихованців дитсадка придбали 5 художніх наборів для проведення з дітьми уроків художнього мистецтва.

Ознайомитися з роботою “Міні садка “Бебіко” прийшли представники Тернопільського обласного відділення Фонду соціального захисту інвалідів. Зокрема  директорка Тернопільського відділення ФСЗІ – Ірина Базилевська наголосила на особливостях дітей з синдромом Дауна та зазначила, що щороку до їхнього фонду звертається близько 200 сімей в яких виховуються «сонячні діти».

Керівниця програми розвитку інклюзивного середовища “Міні садок “Бебіко” Ольга Гордієнко розповіла присутнім про специфіку роботи закладу, познайомила гостей з вихованцями та поділилася планами на майбутнє.

На завершення зустрічі гостям подарували картину намальовану виованцями навчального закладу.

Розділ: Новини

Без коментування